torsdag 19 september 2013

Så funkar Garrys mod (del 1)Garrys mod är en fysikmotor där man kan använda karaktärer och banor från andra spel för att skapa filmer eller gamemodes, eller bara leka runt. Spelet kostar 10 euro och kan laddas ner från gamercommunitit Steam. I den här artikelserien skall vi gå igenom spelet och vad man kan skapa med det. Jag kommer att ta upp både mina egna och andras exempel, hur single och multiplayer fungerar och hur man använder spelets workshop.
(En sak som är viktig att tänka på är att om man vill skapa filmer eller bilder av högre kvalité kan det vara på sin plats att investera i ett program som kan spela in direkt från spelet, själv använder jag fraps som kostar ungefär 35 dollar.)

New game startar som man kanske kan förstå ett nytt spel i single player. För en person som skapar filmer i garrys mod är detta spelets huvudel, så mer om detta senare! Multiplayer skapar en lista på de gamemodes som finns som inbegriper flera spelare. Detta kan vara allt från att bygga båtar eller rymdskepp till biotittande eller rollspel. Eller bara att åka hiss!
                                            Du trodde jag skojade om att åka hiss?

Addons är allt ”extramaterial” som man laddar ner från spelets workshop. Mer om det i nästa artikel! Demos och saves är filmer och saves är filmer och scenarios sparade i spelet (men som sagt, jag föredrar fraps). Saves är dock bra om du skapar något du vill dela med communitit på Steam eller fortsätta på ett redan påbörjat arbete. I options kan man ställa in spelet på olika sätt (mer om detta senare). Exit avslutar spelet. Längst ner till höger finns de spel som är compatibla med garrys mod (som exempelvis Team Fortress 2), spelets språk och sandbox, som visar vilka gamemodes du har allt material från. Tillsist kan du se vilken version av spelet du har längst uppe till höger. I nästa del av denna artikelserien skall vi ställa in options så det passar för filmskapande, hur developers console fungerar och grunderna i en sk spawnlist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar