måndag 30 september 2013

Garry mod part 2

Välkommen till andra delen i vår lilla Garry Mod artikelserie. När vi nu skall skapa vår första film är det första man skall göra är att skriva ett manus. Struktur är enormt viktigt när man skapar en film. Låt tankarna flyga fritt och bry dig inte om något är möjligt eller inte, det finns alltid andra vägar om man misslyckas! Nu skall vi skapa en enkel Team Fortressfilm där Sniper och Demoman leker Captain Obvious (Sniper pekar på äpplen och säger ”APPLES”, Demoman pekar på ett C och säger ”SEE!?” osv).

Den som skapade denna film la runt 30 min på planering, no joke

Det första vi skall göra är att gå in på options och trycka på enable developers console under advanced options samt välja vilken knapp som skall svara mot konsolen. Vi går sedan på new game och väljer en passande bana för våran video.


Gamla goda Gravelpit

 När vi nu startar ser vi dels en mätare som visar våran hälsa samt en annan mätare som visar vår ammo. Detta är inget som vi vill ha med i vår video, och det är då developers console kommer väl till pass. Starta konsolen och skriv in cl_drawhud 0. Detta säger till spelet att inte visa gränsnittet, bara själva spelet. Det rekommenderas dock att du själv bekantar dig med spelet innan du stänger av gränsnittet för att bekanta dig med alla verkty i spelet och de råd som gränsnittet ger. Du kan alltid skriva cl_drawhud 1 för att starta gränsnittet igen."Ah, much better" som Soldier skulle sagt.

Till sist skall vi kolla på hur en spawnlist fungerar. En spawnlist är en lista på karaktärer och saker från spel man kan framkalla. För spel som Team Fortresss behöver man bara installera spelet för att en spawnlist för spelet ifråga skall dyka upp. Tryck på Q för att öppna spawnlist och leta upp Team fortress i listan. Klicka på characters och sedan på Demoman (välj standard, vi skall gå in på hardware morphs senare). Tadah, en Demoman redo att användas! 
I nästa del av artikelserien skall vi ställa vår Demoman i en snygg pose, ändra hans ansiktsuttryck och fingrar samt filma det hela! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar