måndag 28 augusti 2017

Sagan om Lucio och det gyllene geväret del 3

Lucio började nu känna sig som hemma i Overwatch. Han hade jobbat för dem i lite över ett år och spelat in en ny skiva, men närmare ett gyllene gevär var han inte. Han bestämde sig för att i framtiden samarbeta med Junkrat, som hade ett gyllene gevär redan, för att se om han kunde utröna hur man kunde få tag på ett.


Nästa uppdrag tog dem till Hollywood där dom skulle eskortera robotregissören HAL-Fred Glitchbot hem, eftersom han mordhotats efter att ha spelat in en film om ett människo/robotförhållande. Med de två var Ana och Reinhardt, två personer Lucio kämpat med många gånger tidigare och beundrade samt två terrorister. Lucio förvånades över detta, men Reaper och Doomfist (som de hette) sa att striden över denna film skulle skapa nya konflikter vilket var bra för dem.


Nästa uppdrag tog Lucio till Nepal tillsammans med ninjan Genji. Det var extra viktigt för Lucio att lyckas idag eftersom ett religiöst krig brutit ut efter en Shism inom Shambali, sekten robotmunken som tipsat Lucio om det gyllene geväret kom ifrån. Lucio mötte flera robotmunkar såsom Zenyattta, Regatta, Mondatta, Takharta och Tony Harrison. Tyvärr kunde Lucio inget göra, striderna fortsatte till staden brann och en av ledarna mördad.Lucio återvände senare till Hollywood på sin semester, denna gång för att ha en kändisbiroll i en film. Detta var en typisk monsterulle med gigantiska robotar och monster som slog varandra på truten. Lucio var med i en liten humoristisk scen där ett gigantiskt monster trampade på en av hans konserter. För detta fick han mer betalt en vad han skulle fått om han så jobbat 10 år i Overwatch.


En del av creditsekvensen. Ingen sa att detta var en högbudgetrulle. Hej, ingen sa att munken var med...Eller Symmetra! Hade Lucio vetat detta hade han varit med tveksam i att vara med i denna film. Nästa uppdrag tog Lucio till Egypten där en ondsint A.I fått för sig att den var Anubis och behövde stoppas. Ana kände landet och Junkrat var med, tyvärr också Symmetra. Zarya återvände och ny för Lucio var Torbjörn, en tekniker från Sverige. Alla började bråka med varandra efter ungefär 20 sekunder men de lyckades i alla fall genom att spärra in A.I:n där den inte kunde göra någon skada.Ett sista uppdrag tog Lucio till Route 66, den kända motorvägen som gick genom Deadlock Gorge, hem till det kända Deadlock-gänget. Flera före detta medlemmar av gänget var med på uppdraget tillsammans med Soldier 76, som å Overwatch vägnar fraktade en bomb genom området. Katastrof, Deadlock-gänget lyckades med att ta den! Fast bomben visade sig vara falsk, hela uppdraget var en avledande manöver för den riktiga transporten som skedde över en annan väg. Fast Lucio fick i alla fall ingen lön för uppdraget...


Men han fick en bonus! En biljett till Zaryas nästa tävling, ett halvårs lärljungeskap hos Torbjörn, en spray föreställande Tracer samt sake.Även om Lucio kände att han utförde ett viktigt uppdrag ville han gärna ha åtminstone en liten ledtråd om var det gyllene geväret kunde finnas. Eftersom uppdragen inom Overwatch började ta slut bestämde han sig för att försvinna under radarn för att undersöka de personer som han misstänkte sitta på kunskapen om var det gyllene geväret kunde finnas. Med sig hade han Tracer, som också var lite missnöjd med Overwatch efter det falska uppdraget på Route 66. Först och främst gällde det att hålla koll på Junkrat, som anställts som rivare för samma företag som Symmetra jobbade för. Sedan var det de fyra terroristerna Widowmaker, Doomfist, Reaper och Sombra som samarbetade med Overwatch misstänkt mycket. Till sist var det Torbjörn, som spärrat in A.I:n i Egypten och fortsatte babbla om "vilket gyllene tillfälle detta var" och "Hur framtiden såg ljus och skulle bringa dem floder av guld". Tiden inom Overwatch var över, det var dags att ta det gyllene geväret i egna händer! Så att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar