söndag 6 augusti 2017

Dead Head Fred

    

Dead Head Fred handlar om privatdetektiven Fred Neuman som bor i den lilla hålan Hope Falls i New Jersey. När han som bäst håller på att undersöka en viss Ulysses Pitt, misstänkt för försvinnandet av din pingla Jeanne Rossinis far (jojomän, detta är en klassisk noir-historia) mördas du och vaknar upp i den ökände Mr Steins hus. Där vaknar du upp som ett lik utan huvud och får veta att Mr Pitt använder sitt kärnkraftverk för att skapa en monsterarmé för att ta över landet. 
Med klassisk deckarhämnd i ditt hopsydda hjärta är det nu upp till dig att hämnas på Pitt, avslöja hans brott, rensa upp i stan som nu fyllts med zombiegangstrar och annat pack och givetvis rädda din kidnappade flickvän (sorry, spoilers).
Först och främst måste jag säga att röstskådespelet i det här spelet är riktigt bra. Speciellt Fred själv som spelas briljant av ingen mindre än...HOLY SHIT John C. McGinley!: You have diabetes and you can’t eat cupcakes.
: IT´S TRUE

Spelets humor är också ett stort plus och målar på ett bra sätt upp en liten småstad som både är en stereotyp film noir-håla och en sterotyp bondby som utsätts för zombier och andra hemskheter. Men precis som med alla andra spel med en snygg presentation så finns det ett aber. Själva gameplayet är lite sisådar, spelets stora gimmick är att Fred kan byta huvud med andra kroppar för att få olika förmågor (och personligheter) vilket bjuder på en del halvintressanta pussel och bossfighter, men de andra striderna går mest ut på att välja det huvud som är starkt mot fienden och sen hamra anfallsknappen tills man vinner. 

If you fight the skeleton gangsters in this game you are going to have a bad time

Spelets slut är inte heller sådär jättespännande. När man väl får veta att yep, det var Pitt som dödade Jeanne´s far för att komma över hans förmögenhet, så tar man sig in på hans kontor, smidigt nog byggt över hans dödliga kärnkraftverk, kämpar sig igenom ett tiotal våningar fyllda med fiender från spelets tidigare nivåer tills man når toppen. Slutstriden är inte ens mot Pitt själv och slutet är minst sagt puttrande även om man försöker göra en ironisk slutkläm, men mer än så skall jag väl inte avslöja. 

Till skillnad från alla andra gangsters som mördar och utpressar på ett hederligt sätt enligt vissa regler mördar och utpressar jag tydligen som en onding och måste därför avrättas!

I motsatsen till majoriteten av spelen av denna typ finns det en hel del sidequests och dylikt att roa sig med. Man kan dra av fiendens huvud för att uppdatera sina attacker hos en dödgrävare som låter som Peter Lorre, man kan uppgradera sin utrustning (i film noir givetvis ersätta av snazziga kostymer) och vapen i en klädbutik.

Fast du kan bara få den Maltesiska falken under en new game+

Man kan också fiska från en riktigt, riktigt grov japansk stereotyp som känns rätt rutten den här sidan av 2015.

AHA, Grobox-San! Assassins Cleed isa good game that I think you shourd buy...


Till sist kan man få diverse miniuppdrag från delägaren i spanarfirman man äger, en creepy liten typ som tror att Fred och han lever i någon sorts mentor/elev förhållande även om Fred egentligen hatar honom över allt annat.

: You smell like a father figure...Spelets stil påminner mig över allt annat om det gamle Mega Drive-spelet Decap-Attack, men det beror mest på den grafiska stilen och att huvudpersonen använder ett huvud som sin främsta attack. I slutändan är Dead Head Fred ett rätt mediokert spel med en snygg inramning som kan vara värt att genomspela om man råkar ha en PSP liggande och behöver lite tid att slå ihjäl!

Helt ärligt finns ingen vits med att posta en bild på Dr Steiner och dödgrävaren, för de ser ut exakt så här...

Sega tjänade en hel del på att Nintendo inte tillät namn med ordet "halshuggning"  i titeln...
En typisk bar som styrs av en av Lost Hopes före detta gangsters innan Ulysses Pitt tog över. Till vänster kan man se den stackars assistenten som helt klart hade spelats av Zach Braff om detta hade varit en avsnitt av Scrubs.


Åh, efter att hela recensionen nästan passerat kan vi äntligen se en bild på själva gameplayet! Vad mer kan denna eminenta blogg visa av själva spelet!?
                                                                                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar