lördag 13 februari 2016

Armello


Armello är ett virtuellt brädspel utvecklat av Australienska League of Geeks. I riket Armello har kungen drabbats av Rötan, en sjukdom som kommer att ta död på honom efter 10 dagar och som gör honom galnare och galnare och ondare och ondare. Fyra klaner har bestämt sig för att ta över tronen och man spelar som en av dessa mot datorn eller motspelare på nätet. Man kan vinna på ett av fyra sätt:
1 Skaffa störst politiskt inflytande och på så sätt bli vald till ny kung när rötan dödat den gamla. Detta är det vanligaste sättet att vinna.
2 Hitta fyra heliga stenar vars magi gör att man kan befria kungen från rötan. Kungen sätter sen sig själv i exil för allt ont han gjort under rötans inflytande och spelaren får tronen som belöning.
3 Ta sig in i palatset och döda kungen. Detta är lättast när spelet börjar närma sig slutet och kungen dör men man måste överleva palatsets fällor, kungens vakter samt kungen själv. Dödar man kungen men dör själv blir den med mest politiskt inflytande kung.
4 Drabbas själv av röta och använd dess mörka krafter för att sätta kungen i exil.


Ack, plågan i att leva i ett land helt uppbyggt av hexagoner!

Armello är ett rollspelsliknande äventyr med många intressanta ideér som drar nytta av att spelet är digitalt. Detta gör att reglerna och "spelpjäserna" kan vara fler och mer avancerade än om man var tvungen att själv sätta ihop allt inför varje spelomgång. Annars är allt som ett brädspel, man spelar med tärningar och kort och har ett "character sheet" med all info om ens karaktär.


Neeeeeeeeeeerds

Det som fått mig att fastna för spelet är i vanlig ordning spelets handling, som i vanlig ordning får mig att förlåta en hel del annat. Alla spelets åtta karaktärer har sin egen personlighet och väg genom spelet med quests osv. En annan viktig del av vad som gör detta spel så fantastiskt är animationen. Tydligen fick utvecklarna bidrag av den Australienska regering vilket gör att spelet har ett fantastiskt flyt, speciellt under striderna. Det är uppenbart att skaparna älskar världen de skapat och kommer att utveckla den med serier och filmer. En personlig favorit är Barnaby från kaninklanen. Han är snabb men ändå kraftfull och kan byta utrustning utan att slösa en runda.
Dessutom ROCKAR han Dreamworks-nunnan

Spelet är fortfarande under utveckling och således rätt barbent (hade exempelvis gärna sett en enspelarkampanj samt fler bräden) men jag ser fram emot att se hur det hela utvecklats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar