måndag 12 januari 2015

Toxic Bunny


Toxic Bunny är ett gammalt DOS-spel som nu släppts på Steam. Toxic är en kaffe-drickande kanin som måste hämnas när hans hem invaderas av ett företag som dränker det i radioaktiv syra samt fasa-av-alla-fasor kaffe utan koffein! Spelet är ett rätt ordinärt Metroidvania spel där man samlar objekt och krafter för att ta sig vidare. Man klarar spelet rätt snabbt, men omspelsvärde finns i form av achievements och olika svårighetsgrader. Jag gillar spelets humor även om det är en lite sämre version av Hell Yeah, som recenserats tidigare på bloggen. Speciellt bra är övergångarna mellan nivåerna, som är konstruerade som en serietidning och specifikt en parodi på Jazz Jackrabbit som släpptes två år tidigare.

Den uppgraderade versionen

I jämförelse med DOS-versionen uppgraderar Toxic Bunny på ett antal punkter, som exempelvis kommentarer från karaktärerna i spelet samt en affär där man kan fuska köpa power-ups i en affär. Det finns även rejält med krafter som på ett kreativt sätt kan användas för att tackla banorna. Man behöver aldrig känna att man kör fast; om man får slut på en power-up kan man samla medicin för att blanda nytt. Vissa krafter är extremt nyttiga, såsom den som får spelaren att hoppa högre vilket är mer eller mindre oumbärlig. Mer knäpp än bra är den som får dig att äta stark curry och springa över alla fiender medan du raketskiter eld.

Originalet från 1996

Jag gillar hur fienderna är parodier på kända skräckikoner såsom Freddy eller Pennywise men enda anledningen att du besegrar dem är att du skall låna deras bil eller ta deras garnystan eller något i den stilen. Spelet har tyvärr flera problem, främst grafiken och tutorial-banan. Spelet visar felaktig grafik och tutorialen visar endast vad du skall göra, men inte vilka knappar som skall användas. Detta leder till att spelaren ständigt måste gå tillbaka till huvudmenyn för att se vilka knappar som gör vad. Under spelet kan knapparna ställa om dig själva och grafiken undras, vilket förstör spelet.

Ägaren till fabriken som Toxic vill hämnas bor i en helvetisk rymdimension bortom universum. Okay, whatever.

Vad finns det att säga? Är du besatt av kaniner som jag eller spelade originalet på nån högskoledator när du egentligen lovade en lärare att efterforska hur medeltidsmänniskorna handskades med att släppa ner skit på gatorna men HAHA du spelade Liero eller Toxic bunny istället! Återigen, ett spel för nostalgi-fansen...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar