söndag 6 augusti 2017

Låtom oss spela: Harry Potter och de vises sten till Playstation del 2

Härmed fortsätter den spännande (och blockiga) berättelsen om Harry Potter´s första år på Hogwarts i Playstation 1-tappning. Läs del ett om du inte redan gjort det!


Ytterligare en märklig sak (av, som ni kommer att märka, väldigt väldigt många) är att vissa rum har namn och vissa inte även om man bara går igenom dem som en del av en bana.


Berättaren har en märklig betoning på ordet "här" vilket får det att låta som att du bara kan kasta Flipendo när du fällt ner kameran hit.


Annars går banan mest ut på att samla Hedwigs ugglefjädrar. Dessa har på något lustigt sätt förmågan att låsa upp Hogwarts dörrar. TV-spel!


Den här spionerande figuren dyker upp lite då och då i spelets början, men det sägs aldrig rent ut vem det är. Kontexten säger att det är Quirrell/Voldemort, men lite skumt känns det att det aldrig förtydligas, speciellt som denna Voldemort är ännu mer proaktiv än bokversionen när det gäller att döda Harry.


Be careful who you call ugly in grade school


PS1-Harry Potters kropp är inte riktigt gjord för att vända sig om vilket resulterar i ett par konliknande Lara Croftbröst.

Ingen fara det är jag också HÖHÖHÖSpelet gör en mycket bra introduktion av Quidditch enligt Miyamotos princip; varje spelmoment introduceras var för sig så att spelaren får en grundlig träning. Här träning med den hårde madame Hooch i hur man flyger genom ringar. 


Så här presenterar jag alla mina vänner.


För att komma till själva trollkonstlektionerna måste man passera en hinderbana samtidigt som läraren sarkastiskt berömmer en om man lyckas komma i tid (åtminstone är det svårt att inte tolka det sarkastiskt)


Lär dig en trollformel genom att leka följa John med professor Flitwick. DET VAR BRA UTMÄRK PERFEEEEEKT säger alla lärare utan undantag 


Märk väl att timglas som placeras på piedestaler öppnar dörrar. Det kommer att bli användbart om en liten stund.


The creed of the basement dweller


Första bosstriden mot Malfoy måste jag säga är helt fantastisk och står sig även mot andra spels bossar. Placera timglas på piedestalerna och kasta sen tillbaka smällkaramellerna mot Malfoy. Han får sedan hjälp av Crabbe och Goyle och kastar SUPERSTORA, MAGISKA SMÄLLKARAMELLER som exploderar så fort de nuddar marken. Som tur var kan Crabbe och Goyles fortfarande kastas tillbaka. Tom Feltons lilla Nazi-babyface som förändras till en äcklad grimas när man träffar honom kommer alltid att få mig att skratta.


I takt med att man tar sig genom spelet får man se hur poängställningen står gällande elevhemspokalen. Man kan utföra små sidouppdrag för att öka sina poäng men om man vinner eller förlorar verkar inte påverka slutscenen där Gryffindor vinner i alla fall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar