söndag 6 augusti 2017

Sagan om Lucio och det gyllene geväret del 2

Välkommen till den andra delen i vår saga och jakt (men inte fanfiction) i att sälja platina som världskänd artist! När vi lämnade Lucio förra gången så hade han precis fått sin första Overwatch-lön. Han hade mött en person med ett gyllene gevär men inte fått något svar på hur han själv kunde få fatt på ett. Men nya uppdrag väntar även om inte alla är helt nöjda med hans lite speciella ljudvågsbaserade sätt att strida! 


Men äventyren fortsatte. Lucio fick en hel del mindre uppdrag som inte inbegrep så mycket strid. Det var upphandlingar mellan robotar och människor, hjälp till människor i nöd i Australien och protester mot Vishkar. Det var allting sådant Lucio kunde tänka sig att jobba med förutom musik!


Nästa uppdrag tog Lucio till Numbani, en fantastisk stad där människor och robotar levde i fred och samförstånd. Uppdraget var att forsla den ökände Doomfist´s handske till ett museum, men oturligt nog stal Doomfist den under transporten. Lucio skulle snart komma att se mer av Doomfist...


Den där skurkaktiga Symmetra var också där, och det kändes inte helt otänkbart för Lucio att Doomfist, och i förlängningen terroristorganisationen Talon, hade betalat henne för att röja museets försvarsystem. 


Ytterligare ett uppdrag tog Lucio till tyska Eichenwalde där han skulle återhämta en rustning från en död riddare. Med sig hade han en soldat, en cowboy, kvinnan de båda älskade och D.va samt en galen australiensare. Denna hade dock inget gyllene gevär.  


Shamanen och hans gorillafamiljär som sänt Lucio på denna resa var på semester i Iilios som hade attackerats av Talon, som ville åt några närliggande ruiners hemligheter. De stoppades dock av Mercy och Zarya, som vi mött tidigare samt riddaren Reinhardt i den nya rustningen Lucio skaffat samt Hanzos lite mindre värdelösa bror Genji.


Doomfist återkom senare med sin handske, dock bara för att spela capture the flag. Han sa att han ville testa folk i Overwatch för att se hur starka de var....sa att han ville ha en utmaning.Lucio var med i hans lag tillsammans med andra terrorister såsom Widowmaker, Sombra, Torbjörn och Mei. Ett hemskt gäng som bara förstör för andra spelare, huh!


Månadens sista uppdrag var...intressant. För att möta ett större hot, en gigantisk robot som reste sig ur djupet fick Lucio hjälp av Doomfist och Widowmaker. Till Lucios frustration av både Torbjörn och Symmetra med, ÅH, om bara de ville försvinna. Ny i gruppen var Tracer, en pilot från Overwatch. Hon var trevlig och utmanade Lucio i en löpartävling, vilket han tyvärr förlorade med rätt stor marginal.                                     
                                          

Första uppdraget nästföljande månad var att utforska en bas i Antarktis för att se varför den hade slutat fungera. Det visade sig att alla där var döda efter ett oväder! Lucio, Reaper (en av Doomfists män) och Orisa (en försvarsrobot Lucio lärt känna i Numbani) visste inte vad de skulle tro. Kunde Mei, den enda överlevande, vara den som låg bakom det hela!? Men allt skulle vara värt det om bara Lucio kunde lägga vantarna på det gyllene gevär han så länge eftersökt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar