söndag 29 april 2018

Låtom oss spela: Harry Potter och de vises sten till Playstation del 7


Så är vi ju i Diagongränd för att köpa medicin åt draken Norbert, och som synes är det en riktig "Bubble Bubble toil and trouble" brygd som krävs. Undrar om man behöver "liver of blaspheming jew" också? Gillar förövrigt att Hagrid:
1 Låter Harry göra allt arbete
2 Betala för alla ingredienserna


Mot Gringotts! För att få pengar måste man klara två minispel, dels att samla ihop formulär i en hal korridor, guidad av, åh stilla mitt hjärta, Robotniks svenska röstskådis Johan Hedenberg. SAMLA IHOPA ALLA FORRRRRRRMULÄÄÄÄÄÄRRRRR HARRRRRRRY POTTERRRRREEEEH


Andra minispelet går ut på att åka berg och dalbana genom banken och samla ihop pengar och juveler (som jag antar inte längre hålls i själva valven...Undrar om Nordea vill försöka med samma taktik?). En typisk sån där grej som var omöjlig när man var liten men väldigt lätt nu. 


En typisk sak som avslöjar att denna sekvens egentligen var tänkt till spelets början; i bakgrunden hos Ollivander ses en elev testa en trollstav för första gången, trots att vi rent tidsmässigt är i slutet av skolåret.


Förra gången sa jag att osynlighetsmanteln bara användes en gång i spelet, vilket visade sig vara fel. I detta minispel måste du hitta en osynlighetsbricka och sedan smyga dig på en påfågel och rycka av ett par fjädrar.


Ännu en butik, ännu ett minispel! Här måste du mata en uggla med flygande godis utan att andra ugglor tar den. Gillar ugglorna i bakgrunden som bara är 2D-sprites.


Butiksägaren i det magiska menageriet är en trollpacka modell klassisk och säger att hon har väntat på mig...på att förlama grodor. Huh! Gillar dock den lilla råttan som använder sin svans att hoppa rep med.


Jag fattar fortfarande inte hur det här minispelet funkar. Man får tre försök på sig att gissa var grodan är. Vid varje fel kanske en låda rör sig något om man har tur för att visa var grodan är, men det är fortfarande alldeles för svårt!

RUDE


Handlingen snabbspolar framåt med ännu en tecknad sekvens. Gillar hur sassy Hermione är.


Världens farligaste kvarsittning sker som bekant i den förbjudna skogen. Följ silverblodspåret genom den klaustrofobiska skogen medan läskig musik spelas. Hade inte väntat mig att Harry Potter till Playstation skulle använda sig effektivt av tropen "Nothing is scarier".


Den ända nya fienden, som bara finns i den här skogen, är en eldfjärtande sköldpadda. Skjut Flipendo in i baken på den tre gånger. Förbjudna skogen var visst inte så läskig som jag nyss försökte antyda. 


Sekvensen där Harry första gången möter Voldemort är faktiskt riktigt välgjord, speciellt enhörningsliket som ser uppsprättat ut på ett extremt viskeralt sätt.


En överdesignad kammare, unik för spelet, gömmer ett enda kort med berömda häxor och trollkarlar. Undrar vad utvecklarna hade tänkt sig innan tidsbrist skrinlade deras planer?

Efter ytterliggare snabbspolning av handlingen skall vi försöka ta oss ner till kammaren där de vises sten hålls gömd. Detta inbegriper en rätt rolig strid där man måste söva Fluffys tre huvuden med musik (vilket förövrigt är Harry Potters ledmotiv) samtidigt som man undviker dess attacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar