lördag 15 april 2017

The customization of Overwatch

The arcade, the cause of and solution to all of Overwatch's problems

Overwatch har nyligen fått en editor som gör det möjligt att ändra på spelets parametrar.

Det som gjort Team Fortress 2 till ett spel med extremt lång livslängd är varken att det är gratis eller bytessystemet, utan det är just att det är så modvänligt. Det går att skapa sina egna spelsystem så att spelet kan spelas på helt nya sätt!
Den största kritiken som (med rätta) har riktats mot Overwatch är att spelet är rätt fyrkantigt. Hur bra du än är på en hjälte spelas de alltid på samma sätt och ett lag med en "optimal" sammansättning av hjältar kontras endast av ett lag sammansatt på exakt samma sätt (en Reinhardt kontras endast av en annan Reinhardt, exempelvis).


The general interface

Det enda som behövs nu är någon typ av baneditor så har Blizzard på ett år uppnått det som det tog Team Fortress utvecklare/Community 10 år att skapa! Modden där man slåss mot bossar? Går att skapa. En mod där ett lag består av flygande Genjis som det andra laget (bestående av Widowmakers) måste skjuta ner? Funkar hur bra som helst. Det bästa (och viktigaste) är att allt detta går att skapa utan några kunskaper i programmering. Dessutom behöver man inte en egen server att hosta det på. Detta kommer att öka Overwatch livslängd avsevärt! Nu är ju inte allt guld och gröna skogar eftersom folk hittils mest har använt verktyget för att göra alla OP eller farma XP. Men jag är övertygad om att folk snart kommer att skapa storverk!

Min dröm (eller ja, en av mina drömmar) är att skapa ett designdokument till en online first-person-shooter. Att kunna testa ideér i Overwatch har varit både kul och ovärderligt.


Putting all the details into place

De hjältar jag experimenterat med hittils:
Lucio helar/buffrar inte längre automatiskt, och hans snabbhet och skada har ökats. Bara ramp up helar/buffrar, men cooldownen har sänkts. Detta är mitt försök att göra Lucio roligare att spela och mindre passiv!
Hanzo är nu en ren supportklass. Han kan skjuta sina röntgenpilar utan cooldown och har inte längre scatterarrow. Han är snabbare och hans ult laddas lite snabbare, detta för att lättare skapa en synergieffekt med andra hjältar och göra så att han fortfarande är rolig att spela.
Winston har cooldownen på sitt hopp förlängt (testade även att ta bort den helt) gör mer skada samt har mer hälsa. Detta för att göra honom mer till en äkta tank. Tiden det tar att ladda hans ult har förlängts för att kompensera, men även den gör mer skada.
Phara spelas nu mer som Soldier i Team Fortress 2, men fortfarande med sin ability att skjuta en bomb som får folk att flyga iväg. Hon kan hoppa, men inte lika högt eller sväva. Cooldownen har sänkts så att hon kan hoppa oftare för att kompensera.


Oturligt/märkligt nog finns det ännu inget sätt att spara egna regler, men det kommer säkerligen i framtiden!


Slutresultatet! Små steg i början förvisso, men ändå steg framåt

Support-Hanzo och my boy Lucio med ett lag fullt av mördarobotar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar