lördag 26 juli 2014

Scout VS Scout

I denna serie skall vi jämföra klasserna i Team Fortress Classic (TFC) och dess moderna motsvarighet i Team Fortress 2 (TF2)! Först ut är Scout:

Scout VS Scout

De flesta är överens om att Scout i Team fortress classic inte är speciellt bra, speciellt inte om man jämför med hans motsvarighet i Team fortress 2. Scouts enda jobb i TFC är att cappa, något som Medic oftast används till i alla fall. Jämför det med TF2 scouten som kan både cappa och anfalla. Han är även den snabbaste klassen, vilket inte har en så stor inverkan i TFC eftersom alla är så snabba i alla fall.
TFC scouten har dock ett antal grejer som särskiljer sig från de andra klasserna, nämligen att avslöja fiendespioners förklädnad genom att nudda dem och att förstöra Demomans fällor. Inga av dessa specialförmågor finns med i TF2, där alla kan avslöja spioner och förstöra Demomans fällor. Scout har även två speciella granater; en fälla med spikar som fienden kan trampa på för att ta skada och bli långsammare samt en granat som inte gör skada men slänger iväg både Scout och fiendespelare. Scout I TFC kan inte dubbelhoppa men väl göra flera enkla hopp längst marken för att accelerera.

I slutändan vinner TF2 Scouten denna batalj; han har fler användningsområden och kan göra saker som inte andra klasser kan göra bättre.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar