torsdag 6 juni 2019

Den onödigt krångliga handlingen i Crash Bandicoot 2

Crystals, Crash. CRYSTALS!!

Så uppföljaren till Crash Bandicoot har undertiteln "Cortex Strikes Back" vilket antyder att Dr Cortex, skurken från första spelet, återkommer. Det är också så spelet börjar, man ser hur Cortex påbörjar nya planer på att ta över jorden via någon sorts rymdstation. Till det behöver han 25 kristaller och eftersom han tydligen inte längre har "Any friends left on the surface" (trots att samma scen introducerar en ny kumpan vid namn N.Gin) kidnappar han Crash Bandicoot och lurar i honom att världen kommer att gå under om inte kristallerna samlas ihop.

OK, så spelaren vet om att Cortex är ond, men inte huvudpersonen i spelet? Men vem är det som skickar ut fienderna man möter i spelet då? Och bossarna är muterade djur, likt de Cortex skapade i första spelet? Lite skumt, men visst.

Så efter att ha samlat in tjugo kristaller dyker N.Gin upp och vill ha de kristaller som Crash samlat in. Crash besegrar honom dock. OK, så nu det är meningen att Crash skall förstå att Cortex är ond? Tydligen inte, för han fortsätter att samla in de fem sista kristallerna (som för övrigt redan finns på Cortex rymdstation). Sedan dyker Coco upp för att förklara att Cortex är ond, och spelet beter sig som att det skall vara en överraskning för både Crash och spelaren. 

Striden mot Cortex består består av ett lopp (?) och hinner man ifatt honom tre gånger har man tydligen räddat dagen. Eller vänta, för att verkligen måste man samla juveler åt N.Brio, som stod på Cortex sida i förra spelet men nu försöker motarbeta honom. Okej, så det var Brio som skickade alla monster tidigare! Fast...Varför attackerar de fortfarande Crash då?

Äh, skit samma vi är på slutsträckan.

Med alla juveler spränger Brio sönder Cortex rymdstation, vilket för ökad komplikation är början på tredje spelet. Men det kan vi prata om någon annan gång!

That's right Cortex, this is what you get. MY SUPER LASER PISS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar