söndag 19 maj 2019

Recension av Overwatchs tre Archive-event

Archives:Uprising ran from April 11 - May 2, 2017 

London har tagits över av robotterroristgruppen Null Sector, som barrikaderat sig i stadens största kraftverk i King's Row. Overwatch sätter in en insatsstyrka bestående av Reinhardt, Mercy, Tracer och Torbjörn för att befria staden. Detta är det andra PvE eventet som lagts till i Overwatch efter spelets släpp (Junkenstein's revenge har jag behandlat tidigare i bloggens historia) och ett fantastiskt bidrag till Overwatch som spel.
Fyra spelare måste dels ta sig till tre platser för att hacka de tre stora kanoner som Null Sector satt upp som försvar. När detta har blivit gjort måste laget beskydda en stor bomb byggd av Torbjörn, föra den till kraftverkets dörrar, spränga sig in och besegra Null Sectors ledare. Eventet är intressant både spelmässigt men även ur ett lore-perspektiv. King's Row är nämligen en bana i det "vanliga" spelet. Där är King's Row en slum och kraftverket ombyggt till ett robot-ghetto, något som är direkt influerat av händelserna i eventet. 
Jag älskar det här eventet och jag ser fram emot det varje år. Känslan av att springa genom den väldesignade banan medan den skjuts sönder av robotar räknar jag lätt in som ett av mina tio bästa spelögonblick alla kategorier (wow, den listan borde jag göra någon gång).

Ni som känner mig vet att jag spelar en hel del Tv-spel. 

Är det något jag ska klaga på är att på högre svårighetsgrader blir Tracerspelaren oftare en börda än en tillgång, hur bra spelaren i fråga än är eftersom Tracer som karaktär helt enkelt inte är byggd för att slåss mot flera karaktärer på en gång. Archives:Retribution ran from April 10 - May 1, 2018.

Overwatch hemliga insatsstyrka Blackwatch har äntligen fått korn på en av nyckelmedlemmarna i terroristgruppen Talons. Reaper, Genji, Moira och Mcree bryter sig in i hans bas i Venedig för att arrestera honom. Istället för att göra detta beslutar sig Reaper för att avrätta honom på plats och måste nu fly från staden samtidigt som Talons fotsoldater försöker stoppa dem. 
Även detta event är mycket bra. Det är om möjligt ännu mer adrenalinfyllt än det förra även om jag saknar de deluppdrag (hacka kanonerna, eskortera bomben etc) som var en så viktig del av variationen i det förra eventet. Här gäller det bara att ta sig genom staden och besegra minibossar. En bra sak är att samtliga i gruppen har sin speciella roll att spela, Genji kan ta hand om snipers, Reaper är bra mot tanks, Mcree besegra flera motståndare på en gång med sin ult och Moira helar samt agerar DPS när hon kan. 
Det är även intressant att spela som några av de mer moraliskt tveksamma protagonisterna eftersom Overwatch ofta har ett rykte om sig att vara väldigt svart.vitt och politiskt korrekt till sin handling. Likt föregående event är det även viktigt för den nuvarande handlingen i spelet eftersom det visar på Reaper och Moiras fall mot den mörka sidan samt hur Genji och speciellt Mcree slutar att se dem som beundransvärda ledare för Overwatch.


Archives:Storm Rising ran from April 16 - May 6, 2019.

Overwatch har ännu en gång fått korn på en av Talon's ledare, denna gång roboten Maximilian som har sin bas i bryggeriet Rumbatico i Havanna. De attackerar honom men Maximilian lyckas fly. Overwatch insatsstyrka måste denna gång ta sig till bryggeriet, söka igenom det och sedan köra till Maximilians tillhåll för att fånga in honom innan han lyckas fly. Detta event har, till viss del med rätta, fått kritik för att bara vara en repris av de två föregående eventen samt ett billigt försök att bygga hype inför en ny bana och karaktär. 
Tyvärr stämmer den mesta av kritiken. Mercy, Genji och Tracer återkommer medan den enda nya karaktären är Winston. Alla fiender och småuppdrag är till stora delar hämtade från förra årets event. Dock måste Blizzard återigen ha en eloge för den rent kinematografiska känslan. Det känns verkligen som att vara huvudpersonen i en riktigt lökig och påkostad superhjältefilm när man spelar, speciellt med den annalkande stormen som ständigt ökar i styrka under uppdragets gång. Det hjälper att Maximilian är en så cool skurk också och det verkar som att han kommer att bli en av huvudspelarna i Overwatch handling (snälla, gör honom spelbar)!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar