lördag 22 juli 2017

Sagan om Lucio och det gyllene geväret

En gång i framtiden fanns det en musiker som hette Lucio. Han var ledsen eftersom hans plattor halkat ner så att de bara sålde guld istället för platina. Därför bestämde han sig för att resa världen runt för att finna ett sätt att återtända folkets kärlek. I Nepal möte han en shaman som satt och rökte gräs med en jättestor apa.
"Det sägs att det finns ett gyllene gevär som kan spela den underbaraste musik" sade shamanen.
"Om du hjälper Overwatch i deras uppdrag kommer du att finna det. Vi följer dig!"Det första uppdraget utspelades sig i universitetet i staden Oasis. En terroristgrupp hade attackerat och Lucio var en del av försvarsstyrkan, tillsammans med shamanens apa. Förutom de två var där en ny rekryt som hette Phara, hennes mamma Ana och två medlemmar från Overwatchs undercover-operation, Mcree och Reaper.


Efter uppdraget, som slutade bra, fick Lucio tid att kolla på universitetets utställning. Bäst gillade han den soldrivna båten.


Nästa uppdrag utspelade sig i Liijang i Kina. Spioner hade stulet information från ett närliggande rymdcenter och det var upp till Lucio och de andra i Overwatch att ta dem tillbaka. Förutom Ana och Phara var där en annan Overwatch-veteran som kallade sig Soldier 76 samt Zarya (en rysk tynglyftare) och D.va (en gamer från Korea). Både Zarya och D.va hade han träffat tidigare och speciellt D.va var han glad att träffa igen, eftersom han var ett fan av hennes videos.


Ännu ett lyckat uppdrag! Zarya blev dock skadad och Phara och Ana kallades in till ett annat uppdrag så under sista etappen fick de bytas ut mot shamanen och hans apa samt en inhemsk egent, Mei.


Nästa uppdrag tog Lucio till Japan och stadsdelen Hanamura. Overwatch skulle sätta in en stöt mot den japanska Yakuzan. Mei, soldier 76, D.va och shamanen följde med. Till Lucios fasa var dock Symmetra med i laget! Symmetra jobbade för företaget Vishkar, som förstört hans barndomshem i Rio De Janeiro. Men i Overwatch kan man inte välja sina lagkamrater så Lucio fick bita ihop och tänka på det gyllene geväret han sökte.


Men han kunde inte låta bli att byta ut en av Vishkars propaganda-posters med reklam för sin egen konsert i Tokyo senare den veckan.


Nästa uppdraget tog den till Ryssland under Zaryas ledning. Robotar hade attackerat en fabrik där och det var upp till Overwatch att stoppa dem. D.va var där tillsammans med Overwatch veteranerna Mercy (en läkare) och Reinhardt (en riddare). En ny medlem var Androiden Genji som beklagade att Lucios uppdrag i Hanamura inte lyckats eftersom han själv var en tidigare medlem av Yakuzan. Där var en Junkrat, en "frihetskämpe" (hans egna ord) från Australien. Till Lucios förvåning visade det sig att Junkrat redan hade ett gyllene gevär, men precis när Lucio skulle fråga Junkrat var han hade fått tag på den sprängde han sig själv i luften och försvann.
Under uppdraget slöt en svensk försvars-expert vid namn Torbjörn upp och räddade dagen med hjälp av sina försvarsgevär.


Zenyatta KICK


Månadens sista uppdrag utspelade sig på månen och gick ut på att ta tillbaka en bas från galna apor. Eftersom det var ett så gott som hopplöst uppdrag skickades inte Lucio utan tre robotor (bland annat shamanen) samt Mercy och Soldier 76, vana kämpar. Just ja, Genjis bror Hanzo fick också följa med, mest för att bli av med honom eftersom han är värdelös.


Sin första lön fick Lucio av Junkrats kompanjon Roadhog. En spray, två kassettband och 100 krediter. Jojo, det lönar sig att jobba för en av världens största fredsorganisationer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar