söndag 3 juni 2018

Through the Horizon


Through the Horizon handlar om rymdvarelsen ω2, som tillhör ett folk speciellt framavlat för att skickas in på farliga platser och tillintetgöra kosmiska hot. Just nu har hen åkt in till andra sidan av ett svart hål för att utforska en mystisk signal. För eoner sedan var detta svarta hål hem till en superavancerad ras som helt plötsligt försvann...
Jag gillade verkligen detta spelets story och setting. Tanken med ett folk skapat för att utforska farliga platser är cool och handlingen med en försvunnen civilisation är häftig. Modigt av spelskaparen att inte förklara allt utan lämna både värld och slut öppet. Spelet går ut på att utforska det svarta hålet och sluta det, samtidigt som man tillintetgör civilisationen som genomgått någon typ av singularitet som inbegriper stora mängder body horror.

Slott och salar har blivit...blått pulserande kött?

Själva gameplayet går ut på att man utforskar ruinerna inuti det svarta hålet. Man slåss mot fiender för att levla, lära sig nya tekniker och slåss mot större bossmonster för att öppna nya delar av labyrinten.Trots att spelet bara består av en karta ger designen en känsla av rymd och outforskade platser genom att antyda rum och gångar i kartans utkanter.
Typsnittet i menyer och dialog passar verkligen spelets stämning men var en aning svår att läsa. Själva striderna var dock inte så intressanta förutom designen som som sagt verkligen var både kväljande och ”alien”.


Fantastisk monsterdesign

De går mest ut på att kasta sin starkaste magi tills man måste hela sig och sen fortsätta tills monstren dör. Man slutar snabbt att lära sig nya attacker vilket gör grindandet helt ointressant. Jag hade så gärna gett detta spel högsta betyg men tyvärr kan jag inte med gott samvete göra det. Trots det så är det väldigt bra!

Fantastisk utsikt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar