söndag 8 oktober 2017

Låtom oss spela: Harry Potter och de vises sten till Playstation del 4


Vi är nu äntligen framme vid elfrösbusken och kan bränna loss dem med Incendio. För att vara ett barnspel är den här sektionen förvånansvärt svår. Det hjälper inte att att vara misslyckat försök kostar hälsa och att närmaste checkpoint är ända borta vid Hagrids stuga.


Man måste gå tillbaka hela vägen genom Hogwarts skolgårdsområde. Om du försöker vara smart och dö för att respawn direkt vid Hagrids stuga måste du börja om!


Så! Vad får vi för spännande belöning för att ha löst världens mest tidsödande dungeon? 


Okej, men förutom det?


Belöning 1: Hagrids visar på sin förstklassiga finkänslighet inför ett barn som under många år utsatts för både psyskisk och fysisk misshandel.


Belöning 2: Norbert, den norska blå ryggdraken föds. Fint att se att den där fetch-questen inte var HELT förgäves.


Belöning 3: En grind bakom Hagrids stuga öppnas helt godtyckligt när allt annat utforskats så att äventyret kan fortsätta!


Straff 1: Rupert Grint kommer och stör. 


...Om man inte är huvudpersonen.


Precis som i boken tar Malfoy Neville´s Minnsallt (som verkar mycket effektivare i spelet eftersom den talar om var man har glömt något, inte bara att man har glömt något) och flyger iväg med den. Till skillnad från boken får man slå in hans lilla nazi-babyface med sina bara händer.


Precis som i verkliga livet får man spela i klasslaget om man slår in skallen på en annan elev.


EH, Hagrid? Vi har inte spelat än? Felöversättning?


Den första matchen mot Hufflepuff spelas bokstavligt talat 10 sekunder efter att du valts in i laget och är en kulmination av spelets alla tidigare kvastlektioner. Precis som i boken är alla delar av Quidditch förutom att fånga kvicken fullständigt irrelevanta.


På Hogwarts är det tydligen förbjudet att låna böcker, vilket lite förstör vitsen med ett bibliotek. Men okej, Snape ville väl bara vara ett arsle.


Jag visade inte en bild på det innan, men Hagrid ger spelaren en bok om Quidditch när Norbert kläcks. Boken används aldrig utan konfiskeras av Snape i ovanstående scen. När Snape går iväg panorerar kameran in i skogen där en karta finns som öppnar nästa del av spelet. Så, för att repetera; 
Hela sektionen med att hämta eldfrön var bara för att få en bok som Snape kan konfiskera så att han kan gå förbi en buske så att spelaren kan se en karta. Heja!


Borde ha spelat in det här istället för att bara ta en screenshot, men sättet Ron uttalar Alohomora på är den mest ökända delen av spelet. AULOHÅMÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅRAH


NEJ VAFAN jag hade glömt att det var mer skog. Här är i alla fall en ny fiende. Döda de spå piggbollarna med Flipendo och sen den stora plantan med Incendio. Återigen, lite för svårt för så här tidigt i ett barnspel.


Lyft på svamparna (en och en i ett hyfsat trögt tempo) för att finna Bertie Botts bönor i alla smaker. Jag kommer inte att samla alla i den här genomspelningen eftersom jag inte tycker att belöningarna är mödan värt det. 


Det visar sig att kartan bakom AULOHOMÅÅÅRA-porten visar var bröderna Weasley gömt en sengångarhjärna som tillhör Professor Snape. utan den kan inte trolldryckslektionen börja!


En helt galen diss!


Äntligen kan vi lämna skogen och ta oss ner i Hogwarts fängelsehålor, där två trollkonstlektioner hålls rygg i rygg. Först ut är allas våran värsta-läraren-i-världshistorien-och-bästa-mobbaren-men-det-är-okej-för-han-var-kåt-på-din-mamma (lol spoilers) Snape!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar