lördag 14 januari 2017

Pharao Rebirth+


Stackars professor Jonathan Banfield! Inte nog med att en egyptisk förbannelse förvandlat honom till en kanin, utan en annan egyptisk förbannelse frisläppt av hans rival André (som i samma veva förvandlades till en ödla) gör att han kommer att dö om sju dagar. Men nu finns ju Rabevars en lösning på problemet! Om han kan hitta sju heliga graaler kommer han att bli odödlig och därför fri från att dödas av förbannelsen (Jag antar att andra Moseboken hade rätt och den kristna guden klår de egyptiska). Jonathan måste nu spåra de sju graalerna till en samling egyptiska tempel och gruvor (samt Las Vegas) samtidigt som han undviker andra ljusskygga typer som är ute efter Egyptens skatter. Till din hjälp har du din kära assisten som kan hacka alltifrån fällor i gömda pyramider till hål i marken. En riktig arkeolog dricker lugnt vin medan han blir attackerad av Serqet

Spelet är ett Metroidvania spel, du utforskar tempel och samlar objekt som ger dig nya egenskaper så att du kan ta dig vidare. Imponerande nog är spelet gjort, bortsett från grafik och musik, gjort av en enda person. Spelet har en väldigt underfundig humor som frossar i sin kassa research (heliga graaler? I egypten? Sju stycken? Tikistatyer nära Nilen?) och brustna engelskaöversättning. 

Ännu en dag som jag kan undvika att faktiskt undervisa i arkeologi är en bra dag!

En sak man kan anmärka på är att spelet har det där irriterande "hardcore-syndromet" där man kan förlora objekt i spelet om man inte gör något obskyrt vid en specifik tidpunkt. Speciellt irriterande då man bara kan ha ett sparat spel åt gången och måste starta om om något går fel. Bortsett från detta är Pharao Rebirth+ ett fantastiskt och välgjort spel som jag absolut kan rekommendera.   


Och det finns en hel del grejor att samla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar