måndag 30 april 2018

Downfall FES Prologue: Fyrir Allt


 Downfall FES Prologue: Fyrir Allt är ett enklare spel specialgjort för en tävling på rpgmakers forum som går ut på att skapa ett spel med endast 10 event och en enda karta. Spelet fungerar som en prolog för skaparens övriga verk och handlar om fem vänner som utforskar en mystisk ruin. Själva gameplayet går ut på att svara på frågor av allmänbildande art, även om jag hade hoppats på information av världen i övrigt eller någon sorts system där svaren återkopplar till spelets slut beroende på vilka svar man ger. Nåväl, det hade väl varit lite mycket att kräva för ett spel av denna typ.



Grafiken är snygg och påminner om Lufia-spelen även om huvudpersonernas ansiktsuttryck är väldigt lika varandra. En cool detalj är att de mäktiga andar som huvudpersonerna har en helt annan grafisk stil på sina ansikten vilket ger dem ett utomjordiskt intryck.


  

Jag gillar även ruinernas design där man hela tiden går förbi delar av ruinen man utforskar senare. Musiken var inte särskilt minnesvärd (men inte dålig) bortsett från stridsmusiken som var väldigt episk på ett lågmält sätt. Spelet har endast en avslutande bosstrid som erbjud en god utmaning utan att vara för svår. 



Jag gillade att alla items i spelet var lunchlådor och chokladkakor, typiskt sådant som en ung vuxen hade packat i en liknande situation. 



Allt som allt var detta en bra prolog som gör mig intresserad av att spela resten av skaparens verk!

Nedladdningslänk:
https://forums.rpgmakerweb.com/index.php?threads/downfall-fes-prologue-fyrir-allt-one-map-challenge-entry.94498/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar